Duomenų atstatymas
Duomenų atkūrimas iš kietųjų diskų.
Duomenų atkūrimas iš USB nešiklių,
atminties kortelių
Duomenų atkūrimas iš serverių ir tarnybinių stočių
Duomenų atkūrimas iš SSD diskų
Iš MP3 grotuvų/CD/DVD
Duomenų atkūrimas iš išorinių kietųjų diskų
2023-06-21 „Google" visam laikui ištrins nuotraukas iš saugyklos: Dar nevėlu jas išsaugoti...

Nuo liepos 19 d. „Google" uždaro savo internetinę paslaugą „Album Archive", todėl vartotojai gali netekti savo skaitmeninių nuotraukų. Britų bulvarinis laikraštis „Daily Mail" sugalvojo, kaip išsaugoti vertingas nuotraukas.

Bendrovė nusprendė atsikratyti nepopuliarios paslaugos, todėl iš anksto pasiūlė vartotojams perkelti vertingus failus į kitą vietą.,,"Album Archive" yra atskira turinio peržiūros, įkėlimo ir ištrynimo paslauga, neturinti nieko bendra su "Google Drive", bet kaupianti nuotraukas iš įvairių "Google" produktų, įskaitant "Google Photos"

Kai kuris turinys yra išskirtinis tik šiai paslaugai, pavyzdžiui, mažos nuotraukų miniatiūros ir albumo komentarai bei žymos "Patinka".,,Be to, jei bendrinote nuotraukas ir vaizdo įrašus per "Hangouts", jie bus saugomi "Albumų archyve" ir nebus rodomi "Google Photos".

Albumų archyvas turi savo tinklalapį, kuriame dabar yra įspėjimas apie artėjantį jo išjungimą - nuo liepos mėn. visos šiuo metu jame rodomos nuotraukos ir vaizdo įrašai taps neprieinami nuo liepos 19 d.,,Iki to laiko kūrėjai rekomenduoja naudoti "Google Takeout" įrankį ir išsaugoti norimų failų kopijas kaip zip archyvą.

Norėdami tai padaryti, tiesiog spustelėkite pirmajame pranešime esantį mygtuką "Go to Takeout", tada mini lange "Create new export" (sukurti naują eksportą) pažymėkite langelį "Archive albums" (archyvuoti albumus).,,Jei reikia, galite pakeisti failų formatą arba dydį.

Takeout siūlo kelias archyvų saugojimo galimybes: "Google Drive", "Microsoft OneDrive" "Dropbox".,,Taip pat galite gauti el. laiško nuorodą, kad galėtumėte atsisiųsti failus tiesiai į savo išmanųjį telefoną arba kompiuterį.

Atnaujinta politika įsigalioja iš karto, tačiau „Google“ teigė, kad paskyras,pradės trinti tik gruodžio mėn. Bendrovė planuoja išsiųsti naudotojams,kelis įspėjamuosius pranešimus ir neaktyvias paskyras valyti etapais.

Pirmiausia bus naikinamos paskyros, kurios buvo sukurtos, o vėliau,naudotojas jose nebesilankė, teigė „Google“. Ši politika taip pat bus,taikoma tik asmeninėms paskyroms, o organizacijoms, pavyzdžiui,,mokykloms ir įmonėms, nebus taikoma.

Inf. šaltinis:  www.ve.lt www.15min.lt
grįžti