Duomenų atstatymas
Duomenų atkūrimas iš kietųjų diskų.
Duomenų atkūrimas iš USB nešiklių,
atminties kortelių
Duomenų atkūrimas iš serverių ir tarnybinių stočių
Duomenų atkūrimas iš SSD diskų
Iš MP3 grotuvų/CD/DVD
Duomenų atkūrimas iš išorinių kietųjų diskų
2011-06-16 Kai duomenys virsta dulkėm Nr.2

Kai duomenys virsta dulkėm Nr.2

RAID 5 disku ST9146802SS       RAID masyvai yra suprojektuoti taip, kad sugedus vienam kietajam diskuj nebūtų problema. Gamintojai, sistemos dizaineriai, programuotojai ir administratoriai atsižvelgai į diskų nesėkmes sistemos projektavimo metu, jei techninė priežiūra ir administravimas bus tinkama, tai matrica dirbs daug metų be duomenų atkūrimo poreikio.
             Deja, jei sugadinto disko laiku nepastebėsime ir nepakeisime, tada net geriausiai suprojektuotos sistemos negalės veikti. Scheminės nesėkmės paprastai yra tos pačios. Gedimo metu būna išsiųstas pirmasis pranešimas kuris dažnai yra ignoruojamas. Trūksta tinkamai reaguoti į disko gedimą kuris neturi tiesioginių pasekmių todėl prie duomenų prieiti galime, nes matrica veikia, nors jau yra padaryta žala.
             Po tam tikro laiko nuo nelaimingų atsitikimų sugenda dar vienas diskas. Tada gedimas nebuvo pastebėtas, ir nesiėmėm neatidėliotinų veiksmų, serverio išjungimas nepavyksta ir tai sukelia negrįžtamą duomenų praradimą.
             Paveikslėlyje yra parodytas RAID 5 diskų ST9146802SS (HP modelis: DG146ABAB4). Du diskai iš penkių patyrė rimtą mechaninį gedimą . Vienas iš sugadintų diskų, dirbo pakankamai ilgai, kad galvutės visiškai subraižė paviršių , o jos beveik neturi liesti plokštelės.

 ST9146802SS Hewlett Packard DG146ABAB4

 

grįžti