Duomenų atstatymas
Duomenų atkūrimas iš kietųjų diskų.
Duomenų atkūrimas iš USB nešiklių,
atminties kortelių
Duomenų atkūrimas iš serverių ir tarnybinių stočių
Duomenų atkūrimas iš SSD diskų
Iš MP3 grotuvų/CD/DVD
Duomenų atkūrimas iš išorinių kietųjų diskų
2011-04-12

Kai duomenys virsta dulkėm


Duomenų atstatymas iš fiziškai sugadintų diskų ir diskų po kritimo yra vienas iš didžiausių iššūkių šiandienos duomenų atkurime.  

"Subraižytas paviršius - Samsung HD160JJ"

Subraizytas kietasis diskas Samsung HD160JJ  Kiekvienas atvejis yra skirtingas ir kiekvienas diskas skirtingai pažeistas, todėl kartais žalos nustatymas ir duomenų ištraukimas yra toks pats sudėtingas kaip ir darbas po mikroskopu. Kad žala yra, kartais vos pastebimai matome, iš dulkių ant disko paviršiaus, o kartais iš drožlių viduryje. Taip pat kai kurie diskai turi pertvaras, per kurias net po disko atidarymo sandarioj kameroj, nuo pačio disko paviršiaus krisdamos dulkės teršia jį dar labiau. Šiandien mes pristatome tokį diską, ir aprašome, kaip tokia žala pasitaiko.
Priežastis paprastai yra ta pati - neprižiūrėtas diskas. Išvengti minėtos žalos yra įmanoma jei bus stebimas mechanizmo SMARTas. Šiuo būdu jūs galite nustatyti ir pakeisti sugedusį diską. Išvengti bėdos, kurią sukėlė savarankiškas disko gedimas galima, deja, pristatyta žalos rūšis taip pat gali turėti kitų priežasčių.

Populiarėja įvykių, kai kietasis diskas pradeda dirbti lėčiau, pradeda rodyti klaidas. Operacinė sistema kietojo disko neaptinka arba klaidingai jį nustato. Pirmiausia ką geriausia būtų padaryti, jei dar diskas leidžia, tai posektorinę kopiją. Daugelis kompiuteristų mano kad atsirado " Bad sector'iai" ir bando juos pašalinti su įvairiausiomis programomis. Tačiau jos ne visada padeda duomenis atgauti, kartais pakenkia. Jei diską paliekame be priežiūros prijungtą prie programos, jis liaudiškai tariant "kankinasi" kol pradeda nebeskaityti galvutės paviršiaus ir pradeda po truputį klaksėti įsirėždama į kietojo disko paviršių, kaip matome pirmoje nuotraukoje Samsung  HD160JJ. Dažnai taupydami laiką, paliekame jį savaitgaliui prijungta, o grįžę matome kad jis nebesisuka, t.y. jau būna per vėlu. Paviršius būna subraižytas, o diskas neveikia.

Pazeistos galvutes/subraizytas pavirsius                            

Subraižytas paviršius ir pažeistos galvutės.                     Filtras pilnas dulkių ir drožlių.

                                        

grįžti